fredag 17 december 2010

Bästa hemgjorda veganmajonnäs


Kom över detta recept från en julmatsfolder från Djurrättsalliansen inför förra julen. Denna veganmajonnäs passar i dessa juletider om man vill tjocka till det hela lite. Detta recept på sojamajonnäs passar utmärkt som ingrediens i vegansk rödbetssallad.

Sojamajonnäs:

1 dl sojamjölk,
1 tsk senap,
½ tsk salt,
1 ¾ dl olja (t ex rapsolja),
1 ½ tsk vinäger

Häll upp ingredienserna i en behållare till stavmixer och stavmixa tills allt är blandat och tjockt. Jag brukar personligen ställa in behållaren i kylen en stund för att kyla ner majonnäsen och låta den tjockna ytterligare. Det är ganska bra att hålla sig till dessa mått om man vill få en fin tjock majonnäs.

Fler recept inför jul:



4 kommentarer:

  1. gör det något om man har havremjölk istället?

    SvaraRadera
  2. Hej! Tyvärr blir det inte samma sak med havremjölk.

    SvaraRadera
  3. Hej! Riktigt fint och enkelt recept. Vet du hur länge majonäsen håller och om den går att frysa?

    SvaraRadera
  4. Hej Isabelle! Kul att du gillar receptet :) Jag hade ätit upp majonnäsen åtminstone inom tre fyra dagar, har inte sparat den mycket längre då jag gjort den. Vet faktiskt inte om det funkar att frysa in. Berätta gärna hur det gick om du testat frysa in och använda.

    SvaraRadera