tisdag 11 augusti 2015

Vegansk marängtårta!

Marängtårta - Rörelse för djurrätt

I mitten av juli var jag bjuden på kalas i Småland. Det var marängtårta på menyn och den var riktigt smarrig! Så här kan du göra en egen marängtårta.

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa spadet från ett paket kikärtor tills det blir mycket fluff. Häll i 1 ½ dl strösocker,  1 tsk vaniljsocker och ½ tsk citronsaft. Eventuellt några korn salt för att få upp fint skum. Vispa till ett hårt skum. Det ska gå att vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ur.

3. Ta bort bottnarna från  två springformar och lägg formarna på en plåt. Klipp bakplåtspapper till rundlar och lägg dem inuti formarna.
Sen kan du breda ut fluffet i formarna.

4. Låt bottnarna vara i ugnen ungefär 2 timmar. Sista timmen sänker du värmen till 100 grader.

5. Låt marängbottnarna torka över natten, eventuellt längre, med ugnsluckan på glänt. Skulle marängbottnarna mjukna innan användandet går det bra att torka dem en liten stund till i ugnen.

6. När bottnarna är färdiga kan du lägga fyllning i form av glass, inlagd papaya, vispad sojagrädde, inlagda mandarinklyftor, riven choklad eller annat gott på dem. Se foton för inspiration! Ät och njut!

Marängtårta - Rörelse för djurrätt

Marängtårta - Rörelse för djurrätt

Marängtårta - Rörelse för djurrätt


Marängtårta - Rörelse för djurrätt 

Ps. Här hittar du recept på vanliga veganska maränger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar